Kako Vam možemo pomoći? Zovite nas na +385-994689161

Prodaja apartmana i kuća na otoku Krku

Odaberite svoju savršenu nekretninu na otoku Sunca

By Anna Tours

Među 1185 hrvatskih otoka, skrio se jedan poseban kvarnerski dragulj – oaza mira, sunca i dobrog vina – jedinstveni otok Krk. Smješten u središtu Kvarnerskog zaljeva, smatra se jednom od najatraktivnijih turističkih destinacija svijeta. Njegova blaga mediteranska klima, dobar zemljopisni položaj te mnoštvo sunčanih dana nadjenuli su mu, još u antičko doba, ime “Zlatni otok”. S druge strane, bogata povijesna baština otoka Krka, pripisala mu je još jedno  lijepo ime – kolijevka hrvatske kulture.

 

Blaga i povoljna klima jamče sjajan odmor u predsezoni, sezoni i podsezoni! More se počinje zagrijavati vrlo rano, tako da sezona kupanja traje čak pet mjeseci. Tragate li za destinacijom za bijeg od gradske vreve, bučnog prometa i zagađenog zraka, vrijeme je da se uputite na otok Krk. Savršeno mjesto za provođenje vremena na otvorenom i istraživanje ljepota netaknute prirode. 

 

Tko ne bi poželio imati kuću u ovom malom komadiću raja? Bilo da želite posjedovati nekretninu u privatne svrhe ili pak na njoj profitirati, otok Krk je dobitna kombinacija u oba slučaja. Prodaja apartmana Krk, kao i kuća te zemljišta posljednjih nekoliko godina bilježi svoj rast jer su ljudi diljem svijeta prepoznali ovo mjesto kao izvrsnu odmorišnu destinaciju. Uz domaće vlasnike nekretnina, sve veći broj vlasnika iz stranih zemalja svjedoči o atraktivnosti i popularnosti ovog šarmantnog otoka. Zbog sve veće popularnosti posjedovanja nekretnina u Njivicama, pripremili smo Vam slijedeći blog članak: Prodaja kuća Njivice.

“Otok Krk je idealna destinacija za sve one koji žele imati kuću ili apartman na moru”

Razvijen turizam i sadržajno bogata ponuda

Nevjerojatan prirodni pejzaž, bogata kulturno – povijesna baština, čiste i uređene plaže iz godine u godinu oduševljavaju posjetitelje otoka Krka. Ponuda atrakcija, zabavnih sadržaja, smještaja i nekretnina redovito se osvježava i upotpunjuje tako da svako može pronaći nešto za sebe.

Svaka plaža otoka Krka jedinstvena je na svoj način. Prevladavaju šljunčane plaže idealne za obitelji s malom djecom, a tu je i nekolicina onih za sve ljubitelje sitnog pijeska ili pak betonskih platformi. Čak 14 plaža ima Plavu zastavu koja potvrđuje  čistoću plaže te bistrinu i nezagađenost mora. 

 

Osim kupanja, sunčanja te uživanja u koktelima i ukusnoj mediteranskoj kuhinji, na otoku Krku imat ćete priliku iskusiti pravu zabavu. Ponuda je zaista raznolika pa ćete tako moći posjetiti različite muzeje, terarije, akvarije, jahati konje, iznajmiti bicikl, kajak, upoznati morske dubine te uživati u šetnjama i impresivnim panoramskim prizorima.

 

Ono u čemu otok Krk prednjači nad ostalim otocima je upravo sjajna ponuda zanimljivih sadržaja namijenjena svim uzrastima. Turizam neprestano cvijeta, brojke noćenja i posjeta kontinuirano rastu zbog čega se povećava prodaja kuća na otoku Krku baš kao i interes za kupnjom nekretnine na ovoj kvarnerskoj ljepotici.

Čari netaknute prirode

Sve prirodne ljepote ovog kvarnerskog bisera teško je nabrojati, no mi  smo odlučili izdvojiti nekoliko favorita koje definitivno ne smijete zaobići. Istražite bogatstvo špiljskih ukrasa u Špilji Biserujka. Mnoštvo stalaktita, kalcitnih siga i stupova oduševit će baš svakog posjetitelja.  A za sve one koji maštaju o odlasku na Mjesec, no za to nemaju mogućnosti, predlažemo da se upute do Baške. Tamo se nalazi Mjesečeva staza u smjeru Mjesečevog platoa. Kompletna staza je uređena te je zahvaljujući hladovini savršena za ugodnu šetnju. Put do Mjeseca dug je tri kilometra, a prizori koje ćete vidjeti ostavit će vas bez daha.

 

Sljedeća prirodna atrakcija koju morate posjetiti je Jezero smješteno nedaleko od Njivica. Riječ je o najvećem prirodnom slatkovodnom staništu otoka Krka. Osim što je unutrašnjost Jezera impresivna, jednako je očaravajuć i krajolik koji ga okružuje.

 

Također ne propustite posjetiti divne uvale i plaže kao što su Vela Plaža, Soline, Vrbnik, Oprna te mnoge druge. Prodaja kuća na otoku Krku rasprostranjena je cijelom njegovom površinom, a koju lokaciju ćete vi odabrati ovisi isključivo o vašim željama i preferencijama.

Dašak prošlosti u staroj jezgri grada Krka

Ako poželite doživjeti otok Krk od njegovih najstarijih vremena pa sve do modernije povijesti, vrijeme je da prošetate povijesnom jezgrom grada. Poglede će vam plijeniti zanimljive i vrijedne znamenitosti te specifična baština iza koje se kriju razne priče i legende.

 

Središte zbivanja u davnoj prošlosti bio je trg Kamplin, a danas je upravo ovaj trg jedna od najatraktivnijih turističkih atrakcija. Na trgu se nalazi krčka katedrala koja u svojoj unutrašnjosti skriva raskošan inventar u venecijanskom stilu. Tu je i očuvani frankopanski kaštel kao simbol srednjovjekovne baštine te posebno  lijepa crkva svetog Kvirina. 

 

Iako je prva asocijacija na otok Krk more, ne žele baš svi imati kuću prvi red do mora. Pa će tako mnoge ljubitelje povijesti zanimati ponuda i prodaja kuća na otoku Krku, ali ne onih uz more, već prema unutrašnjosti.

 

Ulice grada Krka omogućuju vam posjete raznim galerijama, muzejima te manifestacijama. Otkrit ćete mnoge skrivene tajne iz prošlosti te doživjeti nezaboravno iskustvo.

Pristupačnost i sjajna povezanost

Kada bismo htjeli nabrojati sve razloge zbog kojih se prodaja kuća na otoku Krku neprestano povećava, ne bi nam bila dovoljna ni cijela knjiga. No, pokušali smo maksimalno sažeti sve prednosti i presudne stavke zbog kojih mnogi odabiru otok Krk za kupnju nekretnine.

 

Uz sva prirodna i kulturna bogatstva, razlog broj jedan je nedvojbeno pristupačnost ovog otoka. Naime, Krk je najpristupačniji hrvatski otok te je vrlo lako i jednostavno stići do njega. Dok za dolazak na ostale otoke morate čekati trajekt te vrijeme provesti u sporoj i dugotrajnoj vožnji, do Krka možete stići Krčkim mostom koji ovaj otok povezuje s kopnom. Osim toga, na otoku se nalazi i međunarodna zračna luka Rijeka koja stvara poveznicu između Krka i cijeloga svijeta.

 

Brojni investitori prepoznali su Krk kao izvrsnu priliku za izgradnju nekretnina, pa je tako istovremeno porasla prodaja kuća na otoku Krku, baš kao i njihova kupnja. Uz sve što ovaj otok nudi, nije ni čudo da su se mnogi zaljubili u njegovu ljepotu i odlučili svoj drugi dom sagraditi upravo ovdje. Također, za vrijeme kada vi niste u svojoj kući za odmor, možete ju iznajmiti te ostvariti dodatne prihode. Izvrsna rentabilnost nekretnine na otoku Krku je, usudili bismo se reći, zajamčena!

Posjedovanje  nekretnine na otoku Krku – vrijedna i isplativa investicija

Ulaganje u nekretnine na moru može biti sjajna investicija osobito ako vodite računa o svim bitnim faktorima. To su prije svega lokacija, pristupačnost i sadržaj određene destinacije. Ukoliko su sva tri faktora zadovoljena, imat ćete svoje savršeno mjesto za odmor kao i izvor dodatne zarade. Uzmemo li u obzir sve blagodati i benefite otoka Krka, dolazimo do zaključka da upravo ova destinacija osigurava sva tri navedena uvjeta, a nudi čak i više od toga.


Iz tog razloga, ne iznenađuje činjenica da su potražnja i prodaja kuća na otoku Krku iznimno porasle, a ponuda nekretnina se znatno proširila. Kuća s bazenom, bez bazena, bliže moru, dalje od mora, u modernom ili pak rustikalnom stilu… Odabir je isključivo na vama. Pronađite nekretninu o kakvoj sanjate i napokon počnite živjeti svoj san!

Slični postovi

Compare Listings

Title Cijena Status Type Area Purpose Bedrooms Kupaonica