Kako Vam možemo pomoći? Zovite nas na +385-994689161

Česta pitanja

Česta pitanja su neka od najčešćih pitanja koja se postavljaju pri kupnji nekretnine u Hrvatskoj, pogotovo kad je riječ o stranim državljanima

Strani državljani koji pripadaju državi članici EU mogu kupiti nekretninu u Hrvatskoj jednako kao i hrvatski državljani. Strani državljani iz država koje nisu članice EU mogu kupiti nekretninu u Hrvatskoj ako su ispunjena dva uvjeta: ugovor recipročnosti s Republikom Hrvatskom i dozvola Ministarstva pravosuđa i uprave.

 

Na slijedećem linku pogledajte dio naše ponude Otok Krk nekretnine prodaja. Tko zna, možda i Vi pronađete Vaš novi dom na Krku.  

Za Vas ćemo napraviti sve moguće predradnje u vezi kupnje nekretnine u Hrvatskoj, tako da Vi utrošite što manje svog vremena na papirologiju i birokraciju. Također ćemo Vam pružiti korisne savjete i stručno vodstvo. 

Porez na nekretnine u Hrvatskoj trenutno iznosi 3%. Kupac nekretnine dužan je platiti porez u roku od 15 dana nakon što dobije službeno rješenje o iznosu poreza kojeg mora platiti, a prema procjeni vrijednosti nekretnine.

Trenutno je u Hrvatskoj jedina važeća valuta euro (EUR) te svaka kupnja u Hrvatskoj može se izvršiti samo u toj valuti. Ako se izvrši novčana transakcija u nekoj stranoj valuti, banka će napraviti konverziju u EUR.

Cijene nekretnina u Hrvatskoj još su uvijek u prosjeku dosta niže nego cijene nekretnina u mnogim drugim zemljama EU. Svakako preporučujemo kupnju nekretnine u Hrvatskoj jer dobit ćete sjajno mjesto za odmor i ljetovanje, a osim toga Hrvatska je jako popularna turistička destinacija pa svoju nekretninu ako želite možete i iznajmljivati i tako zaraditi. 

Hrvatska je jedna od najsigurnijih zemalja u EU, s relativno niskom stopom kriminala. Privatno vlasništvo zaštićeno je zakonom. U Hrvatsku svake godine dođu milijuni stranih državljana koji tu bezbrižno provode odmor i uživaju u destinaciji. 

Compare Listings

Title Cijena Status Type Area Purpose Bedrooms Kupaonica